Image by 🇸🇮 Janko Ferlič

AKTIVITETER

För föreningens medlemmar

Föreningen arrangerar en rad aktiviteter för sina medlemmar. Vi har årsmöte på våren, surströmmingsskiva på hösten och självklart även en julfest för såväl stora som små.

Under året hålls slöjdkurser och regelbundna slöjdträffar för att ge medlemmar en chans att utöva sin kultur, utbyta traditionell kunskap och skapa band till varandra.

Föreningen driver även projektet SámeZebran för samiska barn och skolungdomar. Vi träffas i föreningens lokal eller kåta för att umgås, elda, laga mat och få en chans att ägna oss åt språk och kultur.

PGA  CORONA förläggs alla fysiska möten 2021 och SámeZebra-tillfällen utomhus vid föreningens kåta. Firandet av Sámi albmotbeaivvi (Samiska folkets dag, 6 feb) och slöjdtillfällen kommer hållas digitalt.